Lisätiedot

Kasin katutyöt on 8-ratikan reitillä Helsingin Kalliosta Töölöön ulottuva katuremontti. Kasin katutöissä peruskorjataan katua pinnan alta ja päältä Helsinginkadulla, Caloniuksenkadulla, Runeberginkadulla sekä niiden lähikaduilla vuosina 2021 ja 2022. Hanke alkoi 11.1.2021 ja valmistuu alkuvuonna 2023.

Katutyö tehdään kolmella alueella, jotta raitiovaunun kulku häiriintyy mahdollisimman lyhyen aikaa.

Kasin katutöiden työmaasta vastaa projektinjohtourakoitsija ja päätoteuttaja Louhintahiekka. Hankkeen tilaaja on Helsingin kaupunki. Työmaan verkkosivuja ylläpitää Taskut Communications.

Ota yhteyttä

Haluatko antaa palautetta tai kysyä lisää Kasin katutöiden työmaasta?

Katuremontti on kuin iso putkiremontti

Kasin katutöissä rakennetaan parempia olosuhteita liikkumiselle raitiovaunulla, kävellen ja pyörällä. Samalla uusitaan kadun alla olevaa kunnallistekniikkaa, kuten vesi- ja viemäriputkia, kaapeleita, kaukolämpö- ja maakaasuverkostoa, sekä kadun pintarakenteet, valaistusta, liikennevaloja ja suojateitä. Kaduille rakennetaan muun muassa neljä kilometriä uusia pyörätietä, 2,5 kilometriä uusia raitiovaunukiskoja, ja uusitaan 1600 metriä vesihuoltolinjaa, 2000 metriä jätevesiviemäriä ja 1800 metriä hulevesiviemäriä.

Kasin katutyöt -työmaan yhteystiedot

Työmailla voidaan työskennellä arkisin klo 7–22 välillä ja tarvittaessa viikonloppuisin klo 8-18. Hiljaisempia työvaiheita voidaan tehdä ilman erillistä ilmoitusta myös yöaikaan. Yöaikaisesta meluavasta työstä tiedotamme erikseen.

Varautuminen mahdollisiin putkirikkoihin

Osa vanhoista vesijohdoista on hauraita ja varovaisuudesta huolimatta putkirikot ovat mahdollisia katutöiden läheisyydessä. Tästä linkistä löydät vinkkejä omaehtoiseen varautumiseen sekä ohjeita mahdollisen putkirikon sattuessa » (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)