Kasin katutöiden työt jatkuvat Runeberginkadulla ja valmistuvat kesäkuussa


Talvitauolla olleet työt Kasin katutöiden Runeberginkadun ympäristössä ovat päässeet käynnistymään lämpimien säiden ansiosta. Työt valmistuvat kesäkuussa 2023, jolloin Kasin katutyöt -hanke kokonaisuudessaan päättyy.

Remontin viimeiset työvaiheet siirrettiin keväälle, sillä niitä ei voitu tehdä talviolosuhteissa maan ollessa jäässä. Työt voivat jatkua nyt, kun maaperä on sulanut riittävältä syvyydeltä.

– Nyt keväällä yöt olivat pitkään pakkasella, joten routa suli hitaasti. Viimeisiä asfalttipintoja ja kivetyksiä ei voi tehdä routaiseen maahan, kertoo hankekoordinaattori Marja Jokinen Louhintahiekalta.

Pintatyöt tuovat muutoksia jalankulun reitteihin Runeberginkadulla

Runeberginkadulla edessä ovat vielä hankkeen viimeiset pintatyöt eli kivi- ja asfaltointityöt sekä niiden pohjatyöt, ajoratamaalaukset ja muut viimeistelytyöt. Alkukevään aikana alueella on tehty kadun kunnossapitoa; siivottu, paikattu asfalttia sekä paranneltu suojateiden maalauksia.

Työt aiheuttavat väliaikaisia muutoksia liikennejärjestelyihin. Jalankulkuun tulee ajoittain lyhyitä kiertoreittejä. Myös autoliikenteelle voi tulla ajoittaisia muutoksia. Raitiovaunujen tai bussien kulkuun ei tule muutoksia.

Töitä joudutaan mahdollisesti tekemään myös yöaikaan.

Lisäksi Helsinginkadun alueella korjataan syksyllä havaitut asfaltin painumat pyöräväylillä sekä istutetaan kaupunkikasvit ja katuvihreä. Caloniuksenkadulla tehdään asfaltin viimeiset pintakerrokset etelän puoleiselle ajoradalle sekä kadun molempiin päihin.

Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannus käynnistyi tammikuussa 2021. Helsinginkadun alue valmistui elokuussa 2022 ja Caloniuksenkatu avattiin läpiajoliikenteelle joulukuussa.