Raitiovaunujen poikkeusreitit Kasin katutöiden alueella keväällä ja kesällä 2022


Runeberginkadulla, Caloniuksenkadulla ja Kaarlenkadulla tehtävät katutyöt vaikuttavat raitiovaunujen reitteihin Kalliossa 4.4. ja Töölössä 11.4. alkaen. Töillä on vaikutusta raitiovaunulinjojen 1, 2, 3, 8 ja 9 reitteihin.

Ratikkakatko Töölössä jatkuu 28.8. saakka

Ratikkakatko pitenee kahdella viikolla alkuperäisesti suunnitellusta. Katkon aikana raitiolinjat 1, 2 ja 8 kulkevat Mannerheimintietä Töölön sijasta. Ratikat palaavat Runeberginkadulle maanantaina 29. elokuuta.

15.–28.8. raitiolinjat 1, 2 ja 8 kulkevat Töölön sijasta Mannerheimintietä pitkin. Linja 8 ei aja Jätkäsaaren ja Mechelininkadun osuutta. Tarkemmat tiedot joukkoliikenteestä löydät HSL:n tiedotteesta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Korvaava 8X-bussi jatkaa liikennöintiä

Korvaava bussi 8X jatkaa liikennöintiä ratikkakatkon loppuun saakka. Linja liikennöi Kaupunginpuutarhalta Jätkäsaareen. Tarkemmat tiedot HSL:n tiedotteessa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Raitiolinjat palaavat Helsinginkadulle 15. elokuuta alkaen

Raitiolinjat alkavat taas liikennöidä Helsinginkadulla maanantaina 15. elokuuta. Linjat 1 ja 8 kulkevat aluksi poikkeusreittinä Mannerheimintietä ja kääntyvät Oopperalta Helsinginkadulle. Helsingin kaupunki tiedottaa korjatulla Helsinginkadulla liikkumisesta tarkemmin vielä toisessa tiedotteessa.

Raitiovaunujen poikkeusreitit 4.-10.4.

Raitiovaunujen poikkeusreitit alkavat huhtikuussa Kalliossa ja Alppiharjussa. Kaarlenkadulla tehtävien kaivuutöiden vuoksi linjat 3 ja 9 ajavat 4.–10.4. välisenä aikana Sörnäisten metroaseman ja Urheilutalon kautta.

Lue lisää HSL:n tiedotteesta » (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Raitiovaunujen poikkeusreitit 11.4. alkaen

Raitiovaunulinjojen poikkeusreitit laajenevat 11.4. Töölööseen. Linjat 1, 2 ja 8 eivät aja Runeberginkadulle. Linjat 1 ja 2 ajavat suoraan Mannerheimintietä, ja linjaa 8 korvataan bussilla 8X Jätkäsaaren ja Oopperan välillä. Poikkeusreitit linjoilla 1, 2 ja 8 ovat voimassa 11.4.–12.6.

Lue lisää HSL:n tiedotteesta » (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Poikkeusreitit muuttuvat jälleen 13.6. ja kestävät 14.8. asti ja vaikuttavat linjoihin 1, 2 ja 8 Runeberginkadun ja Caloniuksenkadun alueilla. Linja 1 joutuu pitkälle poikkeusreitille Hakaniemen kautta Arabiaan, jolloin Töölö jää ajamatta. Linja 2 ajaa vain Olympiaterminaalin ja Oopperan väliä, jolloin Runeberginkadun reitin osuus jää pois. Linjaa 2 korvaa bussi 2X Postitalon ja Pasilan välillä.

Linjaa 8 ei ajeta ollenkaan Töölön ja Helsinginkadun katutöiden vuoksi 13.6.–14.8. välisenä aikana. Korvaava bussi 8X ajaa koko reitin pituudelta Jätkäsaaresta Oopperan ja Sörnäisten kautta Pasilaan.

Lue lisää HSL:n tiedotteesta » (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

HSL:n kartta raitiolinjojen 1, 2, 7, 8 ja 8X poikkeusreiteistä 11.4.-12.6.

Raitiolinjat palaavat omille reiteilleen 15.8. jolloin korvaavien bussien 2X ja 8X liikenne lakkaa.

Lisätietoa raitioliikenteen poikkeusreiteistä löydät HSL:n julkaisemista tiedotteista (linkit aukeavat uuteen ikkunaan):

Tiedote: Ratikoiden 1, 2 ja 7 poikkeusreitit muuttuvat 13.6. Ratikkalinja 8 tauolle ja korvaavan bussin 8X reitti pitenee. Korvaava bussi 2X aloittaa >>

Tiedote: Työmaat vaikuttavat raitioliikenteeseen keväällä ja kesällä 2022 >>

Tiedote: Ratikat 3 ja 9 poikkeusreitille Kalliossa 4.-10.4. >>

Tiedote: Ratikat 1, 2 ja 8 poikkeusreiteille Töölössä 11.4. alkaen. Korvaava bussi 8X Jätkäsaari–Ooppera >>

Tiedote: Pysäkki Apollonkatu Etu-Töölössä siirtyy 11.4. >>

Miten seurata oman alueen ratikkamuutoksia?

Kasin katutöihin liittyvät liikennetiedotteet löytyvät helpoiten hsl.fi-sivuston hakutoiminnon avulla hakusanalla ”kasin katutyöt”. Katso kaikki julkaistut tiedotteet HSL:n sivuilta » (Avaa linkin uuteen ikkunaan).

HSL tarjoaa myös palvelun, jossa voi valita omia alueita ja aiheita pysyäkseen selvillä valittujen aihealueiden muutoksista, liikennetiedotteista ja häiriöistä. Palveluun pääsee hsl.fi-sivuston etusivulta (linkki avautuu uuteen ikkunaan) oikeasta yläkulmasta, josta voi luoda itselleen oman HSL-tunnuksen.

Bussit kulkevat normaalireiteillä Töölössä

Bussit pysyvät normaalireiteillä Töölössä katuremontin aikana ja niitä kulkee useita. Lisäksi raitiovaunulinja 8 korvataan bussilla 8X työmaasta johtuen.

Esimerkiksi osa busseista ajaa reittiä Topeliuksenkatu – Runeberginkatu – Fredrikinkatu ja edelleen Eiraan, kuten runkolinjat 20 ja 30. Osa menee reittiä Topeliuksenkatu – Runeberginkatu Kampin lähiliikenneterminaaliin, esimerkiksi linjat 37, 41, 42 ja 69. Linja 70 tulee Helsinginkadun suunnasta Runeberginkatua pitkin Kampin terminaaliin. Linjat 24 ja 25 ajavat taasen Mechelininkatua Kampin terminaaliin.

Eniten Runeberginkadun työmaa vaikuttanee 8X-bussin lisäksi linjaan 70 ja aiheuttaa mahdollisesti ruuhkia. Linjoihin 24 ja 25 vaikuttavat mahdolliset Mechelininkadun ruuhkat pohjoisen suuntaan.

Vaihtoehtoiset yhteydet kannattaa katsoa HSL:n reittioppaasta.