Helsinginkadulla valmistaudutaan ratikoiden paluuseen, viikonloppuna työskennellään


Helsinginkadun työmaalla työskennellään viikonloppuna 2.-3.10. Raitiovaunuliikenne käynnistyy Läntisen Brahenkadun ja Sturenkadun välisellä osuudella maanantaina 4.10. mutta katutyöt Helsinginkadun työmaa-alueella jatkuvat.

Kesän ajan tutuksi tullut korvaava 8X-bussi liikennöi Helsinginkadulla vielä sunnuntaihin asti. Maanantaiaamusta 4.10. lähtien Helsinginkadulla kulkevat taas ratikat 1 ja 8, kun raitiovaunut palaavat koko Helsinginkadulle ja poikkeureitit päättyvät » (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Maanantaista alkaen myös väliaikaiset 8X:n bussipysäkit poistuvat Helsinginkadun katukuvasta.

Bussi 8X ajaa Helsinginkadulla työväenopiston edustalla syyskuun lopulla

Ratikkapysäkit löytyvät Urheilutalon, Brahenkentän ja Opistotalon edestä. Myös Linnanmäen eteläiset pysäkit Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä palaavat käyttöön.

Liikennejärjestelyt ovat muuttuneet Kirstinkadun ja Kaarlenkadun risteyksissä

Myös ajoneuvojen poikkeusjärjestelyt ovat muuttuneet takaisin viikon takaiseen tilanteeseen. Helsinginkadun ja Kirstinkadun risteys on avattu ajoneuvoille ja Helsinginkadun voi taas ylittää ajamalla.

Samalla ajokielto on palannut Kaarlenkadun risteykseen. Helsinginkadun suunnasta ei saa kääntyä Kaarlenkadulle. Kaarlenkatu on yksisuuntainen Helsinginkadun sekä Castréninkadun välillä ja varattu vain pelastuslaitokselle &, tontti- ja huoltoajoille.