Raitiovaunut palaavat Helsinginkadulle, poikkeusreitit päättyvät 4.10.


Raitiolinjat 1 ja 8 palaavat kesän ja syksyn katutöiden jälkeen omille reiteilleen Helsinginkadulle Oopperan ja Sörnäisten välille maanantaina 4.10. Samalla korvaavan bussin 8X liikennöinti loppuu. Kaikkien raitiolinjojen aikataulut muuttuvat. Vaikka raitiotieliikenne Helsinginkadulla alkaa, katutyöt alueella jatkuvat.

Linjat 8 ja 1 palaavat omille reiteilleen

Raitiolinja 8 palaa omalle reitilleen Jätkäsaaresta Helsinginkatua pitkin Sörnäisiin ja edelleen Arabiaan. Linjan 8 reitti ja pysäkit löytyvät 4.10. alkaen Reittioppaasta » (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Raitiolinja 1 palaa omalle reitilleen Eirasta Lasipalatsin, Töölön ja Helsinginkadun kautta Sörnäisiin ja edelleen Käpylään. Reitin ja pysäkit löytyvät 4.10. alkaen Reittioppaasta » (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Raitioliikenteen reiteistä löydät lisätietoa HSL:n julkaisemasta tiedotteesta » (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Korvaava bussi 8X lopettaa liikennöinnin

Kun raitiolinjat palaavat omille reiteilleen, niin korvaava bussi 8X Oopperalta (Mäntymäen pysäkiltä) Sörnäisten kautta Arabiaan lopettaa liikennöintinsä. Bussi 8X:n viimeinen liikennöintipäivä on sunnuntai 3.10. Perjantaina ja lauantaina 1.–2.10. bussi 8X ajaa poikkeusreittiä Oopperan päässä juoksutapahtuman vuoksi.

Pysyvä pysäkkimuutos Urheilutalolla

Urheilutalon pysäkki Helsinginkadulla Sörnäisten suuntaan on siirtynyt pysyvästi Läntiseltä Brahenkadulta risteyksen toiselle puolelle Työväenopiston eteen. Uuden pysäkin pysäkkinumero on H0278 » (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Katutyöt Urheilutalon pysäkkien lähellä jatkuvat. Osa pysäkeille vievistä kulkuyhteyksistä voi olla väliaikaisia ja esimerkiksi katoksia asennetaan vielä.

Raitiovaunujen poikkeusreitit ovat ohi

Viimeistenkin poikkeusreittien päätyttyä Kasin katutöiden suurimmat vaikutukset raitiovaunujen reitteihin kesällä ja syksyllä 2021 ovat ohi. Katutyöt jatkuvat edelleen ja pienemmät poikkeukset ovat mahdollisia.

Raitiovaunujen poikkeusreitit alkoivat toukokuussa ja kiskotöillä on ollut vaikutusta esimerkiksi raitiovaunulinjojen 1, 2, 3, 8 ja 9 reitteihin kesän ja syksyn ajan. Kaikki linjat palaavat omille reiteilleen 4.10.

Lue lisää Kasin katutöihin liittyvistä joukkoliikenteen poikkeusreiteistä kesän ja syksyn 2021 aikana »