Tulevat työt Helsinginkadulla


Helsinginkadun alueella tehdään töitä maanantaina 4.10. alkavaan ratikkaliikenteeseen valmistautuen. Työmaalla työskennellään tulevana viikonloppuna lauantaina 25.9. ja sunnuntaina 26.9. klo 8-18 välillä.

Kirstinkadun ja Helsinginkadun risteyksessä muuttuivat kuluneella viikolla liikennejärjestelyt (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) ja ajoneuvoille on noin viikon ajan voimassa useita kiertoreittejä. Läpiajo Kirstinkatua pitkin Helsinginkadun yli on katkaistu.

Helsinginkadulla tehdään tulevalla viikolla kiskotöitä eli asnnetaan uusia kiskoja, päällystetään kiskojen välejä ja ajorataa sekä rakennetaan ratikkapysäkkiä Urheilutalon edessä. Myös kiveyksiä ja pohjia ajoradan asfaltille tehdään.

Kirstinkadun risteyksessä asennetaan yhteiskäyttöpylväitä ratikan ajolankojen ja katuvalojen kannatinvaijereille.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun risteyksestä länteen asennetaan tulevalla viikolla kannatinvaijereita ja ajolankoja.

Läntisellä Brahenkadulla sekä mahdollisesti Helsinginkadun risteyksen länsipuolella asennetaan katuvaloja. Kadun alkupäässä ja risteyksessä tehdään päällystystä. Muualla kadulla kaapelien vetoon käytettävät kaivannot odottavat kaapelivedon etenemistä, ulkovalojen asennuksia sekä sähkön liitostöitä.

Läntisellä Brahenkadulla sekä Helsinginkadun risteyksestä itään tehdään sähköön liittyviä liitostöitä ja alueella tehdään myös kaapelivetoja ulkovalojen maakaapeleille.

Kaarlenkadulla ja Castréninkadulla ovat käynnissä sähköön liittyvät työt. Ensi viikolla tehdään sähköön liittyviä kaapeliasennuksia sekä liitoksia.

Kaarlenkadun itälaidalla seisoksissa olevassa vesihuoltokaivannossa tekee töitä tietoliikennekaapelien omistaja, joka aloittaa myös betonisen suojarakenteen sekä ja kaapeleiden purkamisen.

Kaarlenkadulla Castréninkadun risteyksen eteläpuolella oleva käytöstä poistettua ratikkapysäkkiä on alettu purkaa. Seuraavaksi puretaan sen kiveyksiä.

Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksen liikennevalot tulevat käyttöön vasta, kun Kaarlenkadun vesihuoltolinja ja ratikkapysäkki ovat valmistuneet.

Myös Helsinginkadun varrella työmaan käytössä ollutta Brahenkentän varastoaluetta tyhjennetään parhaillaan.