Läntisen Brahenkadun ja Helsinginkadun risteys suljetaan autoilta ja pyöräliikenteeltä – kiertoreitti käyttöön 6.9.


Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteys suljetaan ajoneuvoliikenteeltä maanantaina 6.9. Järjestelyjen muutostyöt aloitetaan aamulla klo 7 alkaen.

Muutoksen yhteydessä Läntinen Brahenkatu suljetaan autoilta ja pyöriltä Josafatinkadun ja Helsinginkadun välillä eli Urheilutalon kohdalla. Sulku koskee myös takseja ja linja-autoja.

Ainoastaan raitiovaunujen kulku risteyksessä jatkuu.

Kiertotie Helsinginkadulle kulkee Josafatinkadun ja Kirstinkadun kautta. Kiertotie koskee sekä auto- että pyöräliikennettä.

Kartta liikennejärjestelyistä 6.8. alkaen Helsinginkadun alueella

Urheilutalolle saapuvien linja-autoliikenteen tilausajojen saattopaikka on Kirstinkadulla. Taksien odotusalue sijaitsee Läntinen Brahenkatu 2c:n kohdalla Josafatinkadun risteyksen pohjoispuolella. Läntinen Brahenkatu 2b:n edessä on liikuntarajoitteisten saattopaikka.

Poikkeusjärjestely kestää noin kolme viikkoa eli risteys on suunniteltu avattavaksi ajoneuvoille syyskuun puolivälin jälkeen.

Suljettavalla risteysalueella uusitaan länsisuuntaan kaartuvat raitiotiekiskot sekä tehdään päällystystyöt.

Helsinginkadun poikkeusjärjestelyihin ei uusia muutoksia

Helsinginkadulla kulkevalle ajoneuvoliikenteelle risteyksen työt eivät aiheuta uusia muutoksia, mutta ajoväylä mutkittelee ja työmaa-alueella voi olla ajoittaisia liikenteenpysäytyksiä.

Jalankulkuijoiden poikkeusreitit säilyvät ennallaan Brahenkentän vierustalla sekä Urheilutalon seinustalla. Kiertoreitti Helsinginkadun raitiovaunupysäkille kulkee vielä ensi viikon loppupuolelle asti ainoastaan Työväenopiston puolelta katua.

Kartta liikennejärjestelyistä 6.8. alkaen Helsinginkadun alueella

Suojatiet Helsinginkadun ylitykseen löytyvät Kirstinkadun ja Kaarlenkadun risteyksistä. Syynä ovat pysäkin katosten asennus ja viimeistelytyöt.

Kartta liikennejärjestelyistä 6.8. alkaen Helsinginkadun alueella