Raitiovaunuliikenne on palannut Helsinginkadulle ja uusi Urheilutalon pysäkki käytössä


Raitiovaunuliikenne on tänään palannut Läntiselle Brahenkadulle ja Helsinginkadulle Läntisen Brahenkadun sekä Kaarlenkadun välisellä osuudella.

Samalla uusi Urheilutalon pysäkki H0278 on otettu käyttöön Helsinginkadulla Työväenopiston ja Brahenkentän pääsisäänkäynnin edessä » (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Aluksi pysäkkiä käyttää linja 3 Olympiaterminaalin suuntaan. 4.10. alkaen pysäkkiä käyttävät myös linjat 1 Käpylään ja 8 Arabiaan.

Lue lisää muutoksesta HSL:n tiedotteesta » (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Kulkureitti pysäkille muuttuu

Uudelle pysäkille kulkemiseen tulee muutoksia lähipäivien ja viikkojen aikana. Pysäkille pääsee suojatien kautta aina jommasta kummasta päästä laiturikoroketta.

Alkuviikosta kulku pysäkille käy Kaarlenkadun risteyksen suunnasta. Myöhemmin tällä viikolla kulku siirtyy väliaikaisesti Läntisen Brahenkadun puoleiseen päähän.

Keskellä pysäkkialuetta tehdään katoksen ja kiveysten asennuksia. Kiveykset ja pysäkkikatos ovat viimeistellymmässä kunnossa ensi viikon aikana. Kaiteet asennetaan syyskuun aikana.

Kartta Helsinginkadun työalueen järjestelyistä 30.8.

Katutyöt pysäkin lähellä jatkuvat liikenteen käynnistyessä

Vaikka raitiovaunuliikenne palautuukin Helsinginkadulle, pysyy muu ympäristö edelleen työmaa-alueena. Kulku raitiovaunupysäkeille mahdollistetaan järjestelyillä, mutta kiveykset, viimeiset päällysteet ja esimerkiksi pyöräkaistat valmistuvat myöhemmin.