Liikennejärjestelyjen muutoksia ja raitioliikenteen alkamista Helsinginkadun alueella


Helsinginkadulla valmistaudutaan raitioliikenteen alkamiseen Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun välisellä osuudella maanantaiaamuna 30.8.

Tulevana viikonloppuna 28.-29.8. työmaalla tehdään töitä. Lauantaina työmaalta kuuluu normaalia katutyön äänen lisäksi kiskotyön ääniä, sillä HKL tulee suorittamaan kiskon korjauksen uuden ja vanhan kisko-osuuden liitoskohdassa Läntisellä Brahenkadulla ennen raitioliikenteen käynnistymistä.

Sunnuntaina alueella tehdään liikennejärjestelyjä. Brahenkentän edustalla tehdään muutoksia opasteisiin ja ajokaistoihin, siirretään liikennemerkkejä ja työmaa-aitoja ja maalataan suojatiemerkintöjä sekä muita väliaikaisia merkintöjä.

Brahenkentän kohdalla ajokaistat ohjataan kulkemaan uuden raitiovaunupysäkin kummaltakin puolelta. Maanantaista alkaen ajoneuvoliikenne kumpaankin suuntaan kulkee omalla kaistallaan ja raitiovaunu kulkee kadun keskiosassa omalla kaistallaan. Pyörä- ja autoliikenne kulkevat vielä samalla ajokaistalla ja pyöräkaistat tulevat käyttöön myöhemmin. Jalankulkijoilla on käytössään kavennetut jalkakäytävät kadun kummallakin laidalla.

Kaarlenkatu pysyy edelleen yksisuuntaisena Castréninkadun ja Helsinginkadun välisellä osuudella. Kääntyminen Helsinginkadulta Kaarlenkadulle on kielletty. Ajo Castréninkadun suunnasta kohti Helsinginkatua on sallittu vain pelastusajoneuvoilta ja Kaarlenkadun kiinteistöissä asioivilta. Kielto koskee kaikkia liikennevälineitä. Polkupyörää voi taluttaa kavennettua jalkakäytävää pitkin.

Kartta Helsinginkadun työalueen järjestelyistä 30.8.

Suojatiet ja raitiovaunupysäkit osittain käyttöön

Osa katutyön ajaksi poistetuista suojateistä tulee käyttöön ja Brahenkentän edessä olevalle uudelle raitiovaunupysäkille pääsee maanantaista alkaen kulkemaan suojateitä pitkin.

Uudet raitiovaunupysäkit otetaan aluksi käyttöön osittain väliaikaisilla rakenteilla. Pysäkkien katokset asennetaan ensi viikon aikana ja lopullinen kaide myöhemmin syyskuussa.

Kaarlenkadulla lähellä Helsinginkadun risteystä oleva suojatie sekä Kaarlenkadun väliaikainen ratikkapysäkki siirtyvät muutamia metrejä poispäin risteyksestä, jotta raitiovaunut mahtuvat pysähtymään ja kääntymään häiriöttä.

Helsinginkadun voi ylittää suojatietä pitkin Fleminginkadun risteyksessä, Brahenkentän edessä sekä Urheilutalon / Kirstinkadun edustalla. Roskapankin kohdalla oleva suojatie tulee käyttöön myöhemmin.

Kartta Helsinginkadun työalueen järjestelyistä 30.8.

Liikennevalot otetaan käyttöön todennäköisesti tulevan viikon aikana ja katuvaloja asennetaan edelleen lähiviikkojen aikana.

Katutyöt jatkuvat Helsinginkadun alueella

Koko Helsinginkadun alueella työt jatkuvat, vaikka raitiovaunut alkavatkin kulkea osalla katuosuuksista maanantaista alkaen.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun risteyksen ja Sturenkadun risteyksen välisellä osuudella jatkuu ensi viikolla kiskojen uusiminen. Osuudella rakennetaan samanaikaisesti uutta kiskopohjaa ja asennetaan uusia kiskoja. Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Sturenkadun risteyksestä Urheilutalolle asti.

Läntisellä Brahenkadulla Urheilutalon kiinteistön edessä tehdään sähköliitoksiin liittyvää kiviaineksen poistoa imuautolla maanantaista alkaen. Läntisen Brahenkadun kaapelivetojen arvioidaan valmistuvan ensi viikon aikana.

Kaarlenkadulla ja Castréninkadun risteyksessä kaapelikaivannot odottavat kaapelivetoja ja liitoksia. Kaarlenkadun vesihuoltotyö odottaa tietoliikennekaapelien siirtoa ja jatkuu arviolta lokakuun alussa.

Helsinginkadun eteläisellä laidalla Kaarlenkadun ja Kirstikadun välisellä osuudella jatketaan vesihuoltoon liittyviä työvaiheita, kiveyksiä ja päällysteitä.

Kartta Helsinginkadun työalueen järjestelyistä 30.8.