Tulevat työt Helsinginkadun alueella


Helsinginkadun alueella valmistaudutaan raitioliikenteen palaamiseen Läntiselle Brahenkadulle ja osalle Helsinginkatua maanantaina 30.8.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun risteyksen ja Kaarlenkadun risteyksen välisellä osuudella liikennejärjestelyt muuttuvat 27.-29.8. viikonlopun aikana.

Ajoneuvoliikenne itään ja länteen siirtyy omille kaistoilleen Brahenkentän kohdalla. Raitiovaunujen kiskoalue on kadun keskellä. Polkupyöräliikenne kulkee edelleen muun ajoneuvoliikenteen kanssa samalla ajoradalla. Jalankulkijoilla säilyy kavennetut jalkakäytävät kadun kummallakin laidalla. Myös suojateihin tulee muutoksia.

Helsinginkadulle Brahenkentän ja Työväenopiston eteen rakennetaan ensi viikon aikana uutta raitiovaunupysäkkiä. Uusi pysäkki otetaan käyttöön maanantaina 30.8. Pysäkki tulee lopulliseen paikkaansa, mutta se otetaan aluksi käyttöön vain osittain. Kokonaisuudessaan pysäkki valmistuu ja otetaan käyttöön syyskuun aikana.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun risteyksen ja Kaarlenkadun risteyksen välisellä osuudella kiskotyöt ovat loppusuoralla. Alueella tehdään päällystystöitä, kiveyksiä sekä raitiovaunupysäkkien laitureita ja pysäkkirakenteita.

Koko alueella tehdään viimeisiä sähkökaapeleiden vetoja ja liitoksia sekä tehdään muutoksia raitiovaunun ajolankoihin. Liikennevaloja ohjelmoidaan ja testataan Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä sekä Helsinginkadulla ennen Kaarlenkadun risteystä. Katuvalojen asentaminen jatkuu ja valot palavat ensi viikon aikana myös Läntisellä Brahenkadulla.  

Vaikka raitiovaunuliikenne palautuukin Helsinginkadulle, pysyy muu ympäristö edelleen työmaa-alueena. Kulku raitiovaunupysäkeille mahdollistetaan järjestelyillä, mutta kiveykset, viimeiset päällysteet ja esimerkiksi pyöräkaistat valmistuvat myöhemmin.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun risteyksestä länteen kiskojen uusiminen jatkuu ja poikkeusliikennejärjestelyt ovat voimassa Sturenkadun risteyksestä Urheilutalolle asti. Tällä osuudella poistetaan vanhaa kiskomateriaalia, rakennetaan uuden kiskon pohjaa ja valmistellaan myöhemmin alkavaa uusien kiskojen asennusta.

Helsinginkadulla vesihuoltotyöt jatkuvat vielä ensi viikon Läntisen Brahenkadun ja Kirstinkadun risteysten välisellä osuudella.  

Kaarlenkadulla vesihuoltokaivanto odottaa tietoliikennekaapelien siirtoa. Lue lisää » (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Helsinginkatu länteen Kasin katutöiden työmaalla