Liikennejärjestelyt muuttuvat Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä


Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä toukokuun puolivälistä asti olleet liikennejärjestelyt muuttuvat 11.8. jälkeen. Mannerheimintien eteläänpäin suuntaavaa liikennettä kesän ajan ruuhkauttanut vesihuoltotyömaa poistuu elokuun lopulla.

Risteyksessä tehdään päällystystöitä keskiviikkona 11.8. aamuyöllä noin klo 4 alkaen » (lue aiempi tiedote linkistä, linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Sen jälkeen liikkennejärjestelyjä muutetaan jonkin verran.

Järjestelyjen muutos liittyy vesihuollon rakentamisen liitostöihin.

Tähän asti käytöstä poissa ollut oikeanpuoleinen, etelään eli keskustan suuntaan menevä kaista asfaltoidaan ja kaivanto siirtyy vasemmalle kaistalle.

Muutoksen seurauksena eteläänpäin menevän liikenteen sujuvuuden oletetaan paranevan. Liikenne kulkee muutoksen jälkeen oikealla ajokaistalla koko matkan risteykseen saakka lukuunottamatta loivaa S-mutkaa.

Sen jälkeen, kun vesihuoltotyö valmistuu, kaivanto täytetään, kaista asfaltoidaan ja liikennejärjestelyt puretaan.

Aiemmin keväällä Mannerheimintien liikennejärjestelyjen arvoitiin kestävän elokuun alkuun. Työ jatkuu nyt 2–3 viikkoa kauemmin kuin keväällä arvioitiin. Syynä on paikan haastavuus vilkkaasti liikennöidyssä risteyksessä.

– Kohta on työskentelyn kannalta erittäin hankala, toisella puolella kulkee ajoneuvoliikenne ja toisella jalankulkijat. Kaivantoa on voinut avata vain vähän kerrallaan, Louhintahiekan hankekoordinaattori Marja Jokinen kertoo.

Lue Helsingin kaupungin uutinen Mannerheimintietä ruuhkauttaneesta työmaasta » (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Kuvituskuva Mannerheimintien liikennejärjestelyistä elokuun alussa
Kuvassa on Kasin katutöiden työmaata Mannerheimintiellä Runeberginkadun risteyksessä elokuun alussa. Uudet liikennejärjestelyt helpottavat liikenteen kulkua hieman, sillä hidastusmutka poistuu ja poikkeusjärjestelyjen alue lyhenee.