Tulevat työt Helsinginkadun alueella


Helsinginkadun alueella työt ovat laajimmillaan ja painopiste on Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteyksen läheisyydessä.

Keskellä katua kiskoja puretaan risteyksestä sekä Urheilutalolta länteen suuntaavalla osuudella. Uusia kiskoja rakennetaan Kaarlenkadun risteyksestä kohti länttä sitä mukaa, kun vanhat kiskot poistuvat ja uutta kiskopohjaa valmistuu.

Etelälaidalla jatkuu vesihuollon rakentaminen Läntisen Alppirinteen ja Kirstinkadun välillä, ja osassa kiinteistöjä on tiistaina vesikatko liitostöiden vuoksi. HSY on tiedottanut niitä taloja, joita katko koskee.

Pohjoislaidalla tehdään perustuksia ulkovalojen ja raitiovaunujen yhteiskäyttöpylväiille.

Koko alueella on käynnissä myös sähkö- ja telekaapeleiden suojaputkitusten kaivuutyöt. Suojaputkikaivannot kulkevat kadun laidalla lähellä kiinteistöjen seinää. Katua joudutaan joistain kohdista avaamaan myös jalankulkuväylien kohdalta kiinteistöjen liittymiä varten. Kaivuutyön ajan jalankulku ohjataan kiertämään kaivanto. Torstain 29. ja perjantain 30.7. välisenä yönä tehdään kaapeleiden suojaputkituksiin liittyviä töitä ainakin Kaarlenkadun ja Castreninkadun risteyksessä sekä Helsinginkatu 24 kohdalla.

Kaarlenkadulla jatkuvat suojaputkituksiin liittyvät työt. Osa kaivannoista on jo peitetty, osa on avoimena kaapeleiden vetämiseen asti. Seuraavana vuorossa ovat vielä lopulliset päällysteet ja kiveykset. Väliaikainen raitiovaunupysäkki on käytössä vesihuollon valmistutumiseen ja uuden pysäkin rakentamiseen asti myöhemmin syksyllä. Pelastuslaitoksen edessä oleva Kaarlenkadun ja Castréninkadun risteyksen pysäkki poistuu suunnitelmien mukaisesti ja se puretaan myöhemmin.

Läntisellä Brahenkadulla jatkuvat kaapeleleiden suojaputkitukset kiinteistöjen edustalla. Kaivannot laajenevat Kallionlanrinteen risteyksestä aina Työläisäidin puistoon asti ensi viikon aikana.

Alueen kiinteistöihin säilyy kulku kavennettujen kulkuväylien avulla ja porttikäytävien kohdalla olevia ajosiltoja pitkin.

Suojatiet löytyvät Fleminginkadun, Kaarlenkadun ja Kirstinkadun risteyksistä, Brahen kentän kohdalta, Läntiseltä Brahenkadulta sekä Urheilutalon edestä. Myös Linnanmäen pysäkin suojatie on käytössä.

Ajoneuvo- ja jalankulkuliikenteen poikkeusjärjestelyt ja reitit voivat muuttua päivittäin. Kaikki ajoneuvoliikenne (autot, polkupyörät, potkulaudat) kulkee työmaan alueella pääosin ajoradalla lukuunottamatta Läntisen Brahenkadun pohjoisosaa ja Helsinginkadun Sturenkadun risteyksen päätä. Ajoradalla on paikoitellen kiskoja, hiekkaa ja murskepintaa. Alueella on alennettu nopeusrajoitus.

Liikennejärjestelyt muuttuvat jälleen ensi viikolla.

Katso liikennejärjestelyt kartalla » (Linkki avaa kuvan uuteen ikkunaan)

Poikkeusliikennejärjestelyt ja kulkureitit Helsinginkadun työmaa-alueella