Valkoiset raidat varoittavat pyöräilijää väliaikaisista bussipysäkeistä Helsinginkadulla


Helsinginkadun varrella kulkevilla pyöräteillä voi nähdä valkoisia, katuun maalattuja, suojatietä muistuttavia raitoja. Ne varoittavat pyöräilijää väliaikaisen pysäkin kohdalla bussista pois ja bussin kyytiin nousevista matkustajista.

Helsinginkatua pitkin kulkee heinäkuusta lokakuun alkuun raitiovaunua korvaava bussi 8X ja sillä on kahdeksan väliaikaista pysäkkiä Oopperan ja Sörnäisten välillä.

Osa tilapäisistä pysäkeistä sijaitsee ajoradalla kohdassa, jossa matkustajien on ylitettävä pyörätie bussista noustessaan. Pyöräliikennettä muistutetaan matkustajista varoittavalla liikennemerkillä, erillisellä varoituskyltillä, vilkkuvalla valolla sekä katuun maalatuilla valkoisilla raidoilla.

Järjestely on väliaikainen ja liittyy Kasin katutöissä tehtävään raitiotiekiskojen uusimiseen ja raitiovaunuliikenteen poikkeusreittiin.

Väliaikaisen pysäkin varoitusmerkki