Ajokaistan sulkeminen hidastaa liikennettä Mannerheimintiellä 17.5. alkaen


Kasin katutöiden Runeberginkadun työmaa laajenee Mannerheimintielle 17.5. alkaen ja hidastaa liikennettä kesän ajan. Mannerheimintien reunimmainen ajokaista keskustan suuntaan suljetaan noin 50 metrin matkalta Runeberginkadun risteykseen saakka. Kaista on suljettuna liikenteeltä arviolta elokuun alkupuolelle saakka.

Työmaalla tehdään vesihuoltotöitä, eli uusitaan kadun alla olevia vesijohtoja ja rakennetaan uutta vesihuoltolinjaa.

Liikenne hidastuu kesän ajan

Kaistan sulku työmaa-alueella tarkoittaa merkittävää hidastusta ja mahdollisesti ruuhkia Mannerheimintietä pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavassa liikenteessä. Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvien on suositeltavaa käyttää touko-heinäkuun ajan vaihtoehtoisia reittejä.

Myös Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksen liikennevalo-ohjaukseen tulee muutoksia.

Jalankulkureitteihin muutoksia

Jalankulkijoiden reitteihin tulee muutoksia työmaan laajenemisen seurauksena. Runeberginkadun Mannerheimintien päädyssä ylittävä valo-ohjattu suojatie poistuu käytöstä ja korvaava suojatie tulee lähelle Ruusulankatua. Lisäksi työmaa aiheuttaa jalankulkijoille ajoittaisia kiertoreittejä risteysalueella.

Raitioliikenne poikkeusreitille

Mannerheimintietä Pohjoisesta tuleva raitiovaunulinja 2 kääntyy kaistan sulun ajan Sibeliuksenkadun ja Ruusulankadun kautta Runeberginkadulle eikä aja Oopperan pysäkin kautta. Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreitistä Taka-Töölössä saa HSL:n tiedotteesta » www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/04/raitiolinja-2-ei-aja-oopperan-pysakin-kautta-suunnassa-pasilasta-olympiaterminaalille-17.5.-alkaen

Kasin katutyöt vievät raitioliikenteen poikkeusreiteille 17.5. alkaen myös Kalliossa ja Alppiharjussa, jossa aloitetaan kiskotyöt. Linjat 1 ja 8 ajavat Sturenkatua, linja 3 joutuu pitkälle poikkeusreitille Oopperan kautta ja linja 9 ajetaan Linjoille. Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreiteistä saa HSL:n tiedotteesta » www.hsl.fi/hsl/uutiset/liikennetiedote/2021/04/ratikat-1-3-8-ja-9-poikkeusreiteille-kalliossa-alppilassa-ja-toolossa-17.5.-alkaen

Lue uutinen Helsingin kaupungin sivuilla »