Työmaa tuo muutoksia Runeberginkadulle viikolla 8


Kasin katutyöt käynnistyy Taka-Töölössä, jossa aloitamme työmaan valmistelun Runeberginkadulla Mannerheimintien puoleisessa päässä viikolla 8.

Työt alkavat liikennejärjestelyjen ja työmaan aitojen pystyttämisellä. Runeberginkadun pohjoissivulta kaadetaan 10 puuta, joiden tilalle istutetaan uudet katuremontin valmistumisen jälkeen, ja kadun pintaa aletaan sulattaa roudasta.

Työmaan myötä bussilinja 70 pysäkki Runeberginkadulla siirtyy noin 100 metriä ajosuunnassa eteenpäin. Lue tiedote pysäkkimuutoksesta HSL:n sivuilta »

Kaivuutyöt käynnistyvät näillä näkymin 1. maaliskuuta alkavalla viikolla eli viikolla 9.

Ensimmäisessä vaiheessa työalue sijaitsee jalkakäytävällä Runeberginkadun puolella Mannerheimintien tuntumassa. Työalue laajenee myöhemmin keväällä Mannerheimintien reunimmaiselle ajokaistalle keskustan suuntaan.

Työmaa tuo ääntä ja ajoneuvoja

Työmaa näkyy ja kuuluu ympäristössä. Kaivaminen tuo mukanaan monenlaisia ääniä ja melua, kun kivetyksiä ja asfalttia puretaan sekä lastataan kuorma-autoihin. Työmaan ympäristössä alkaa myös liikkua työkoneita ja raskaita ajoneuvoja.

Remontissa on useita eri vaiheita ja työmaan paikat muuttuvat. Kulkureittien muutoksista viestintään sähköisissä kanavissa ja kadulla opasteiden avulla. Kulkuyhteydet kiinteistöihin säilyy, ja työmaakaivantoihin tehdään tarvittaessa ajosiltoja niiden ylittämistä varten. Tavaraliikenteen kulku järjestetään tapauskohtaisesti.

Vaikutukset liikkumiseen

Jalankulkijoita varten rakennusten ja työmaan välissä kulkee kavennettu, noin 1,5 metriä leveä jalkakäytävä. Kaikkiin liikkeisiin ja rappuihin on pääsy koko remontin ajan.

Runeberginkadulta poistuu pysäköintipaikkoja. Pyöräliikenteeseen ei tule alkuvaiheessa muutoksia.

Autoliikenne sujuu työn alkuvaiheessa tavalliseen tapaan, mutta tilanne muuttuu myöhemmin keväällä, kun työmaa laajenee Mannerheimintien puolelle. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ennen työvaiheen aloitusta.

Raitioliikenteessä muutoksia

Myös joukkoliikenne sujuu alkukeväällä normaalisti, kunnes työt kolmella urakka-alueella laajenevat toukokuun puolivälissä ja raitioliikenne siirtyy poikkeusreiteille. Lue joukkoliikenteen muutoksista HSL:n verkkosivulta »