Helsinginkadun kulkureitteihin muutoksia – Brahenkentän edestä poistuu pysäköintipaikkoja


Kalliossa Brahenkentän läheisyydessä on luvassa lisää muutoksia kulkureitteihin viikolla 8, kun Kasin katutöiden työmaa-alue laajenee urheilukentän puolelta Helsinginkadun eteläiselle puolelle. Brahenkenttää vastapäätä olevat pysäköintipaikat poistuvat.

Uudet liikennejärjestelyt tulevat käyttöön vaiheittain viikon aikana.

Ensin aidataan Helsinginkadun Läntisen Alppirinteen ja Kaarlenkadun välinen osuus. Myöhemmin alue laajenee. Työmaa-alueen kohdalla kadunvarsipysäköintipaikat poistuvat käytöstä.

Kulku kiinteistöihin säilyy. Kiinteistöjen ja työmaan väliin jää vähintään 1,5 metriä leveä käytävä jalankululle, ja kaivannon ylitys tapahtuu ajosiltoja pitkin.

Pyöräliikenne siirtyy ajoradalle myös kadun eteläpuolella. Autoliikenne itään Sörnäisten suuntaan jatkaa omalla ajokaistallaan.

Helsinginkadun eteläpuolen uudet liikennejärjestelyt, poikkeusreitit ja työmaa-alueet esitettynä kartalla

Poikkeusreitit ovat edelleen toistaiseksi käytössä myös Helsinginkadun pohjoispuolella, jossa pyöräliikenne länteen Töölön suuntaan kulkee Brahenkentän kohdalla ajoradalla ja autoliikenne kiskoilla. Jalankulkijoiden kiertoreitti kulkee Helsinginkadun eteläistä puolta. Myös Kaarlenkadulla ovat voimassa aiemmat jalankulun poikkeusreitit.

Helsinginkadun eteläpuolen uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön vaiheittain.

Seuraa opasteita ja liikennemerkkejä

Kulkureitit merkitään kadulla opastekylteillä sekä liikennemerkeillä.

Merkittyjen kulkureittien noudattaminen kaikkialla työmaan alueella on erityisen tärkeää, jotta liikkuminen on turvallista. Kävely merkittyjen reittien ulkopuolella, kuten ajoradalla on kielletty. Jalankulkijoille löytyy aina korvaava kiertoreitti mahdollisimman läheltä. Ajoradan ylittäminen onnistuu suojatietä pitkin.