Kasin katutyöt laajenevat Taka-Töölöön


Seuraava vaihe Kasin katutyöissä käynnistyy, kun työmaa laajenee Taka-Töölöön Runeberginkadulle helmikuun lopussa. Aloitamme katutyöt Runeberginkadun Mannerheimintien puoleisessa päässä viikolla 8 – eli 22.2. alkavalla viikolla.

Työt alkavat liikennejärjestelyillä ja työmaan aitaamisella. Lisäksi Runeberginkadun pohjoissivulta kaadetaan kuusi lehmusta, joiden tilalle istutetaan uudet puut katuremontin valmistumisen jälkeen. Kaivuutyöt käynnistyvät näillä näkymin 1. maaliskuuta alkavalla viikolla.

Ensimmäisessä vaiheessa työalue sijaitsee jalkakäytävällä Runeberginkadun puolella Mannerheimintien tuntumassa. Työalue laajenee myöhemmin keväällä Mannerheimintien reunimmaiselle ajokaistalle keskustan suuntaan.

Kasin kautöiden aloituskohta Runeberginkadulla Taka-Töölössä

Vaikutukset liikkumiseen

Jalankulkijoita varten rakennusten ja työmaan välissä kulkee kavennettu, noin 1,5 metriä leveä jalkakäytävä. Kaikkiin liikkeisiin ja rappuihin on pääsy koko remontin ajan. Pyöräliikenteeseen ei tule alkuvaiheessa muutoksia.

Runeberginkadulta poistuu pysäköintipaikkoja. Autoliikenne sujuu työn alkuvaiheessa tavalliseen tapaan, mutta tilanne muuttuu myöhemmin keväällä, kun työmaa laajenee Mannerheimintien puolelle. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ennen töiden aloitusta.

Raitioliikenteessä muutoksia

Myös joukkoliikenne sujuu alkukeväällä normaalisti, kunnes työt kolmella urakka-alueella laajenevat toukokuun puolivälissä ja raitioliikenne siirtyy poikkeusreiteille. Lue joukkoliikenteen muutoksista HSL:n tiedotteesta

Katutyön valmistumisaikaa muutettu

Kasin katutöiden valmistumisaikaa on siirretty helmikuuhun 2023, sillä katuremontin aloitus siirtyi hieman, ja marraskuussa 2020 alkavaksi tarkoitettu työ käynnistyi tammikuussa 2021.

Lue uutinen Helsingin kaupunkiympäristön sivuilta »