Kiinteistöjen talvihoito katutöiden aikana


Kasin katutöiden alkaessa Helsinkiin satoi ennätysmäärä lunta. Olemme saaneet taloyhtiöiltä kysymyksiä vastuista, jotka liittyvät kavennettuihin jalkakäytäviin ja katolta putoavan lumen aiheuttamiin riskeihin.

Kavennetut jalkakäytävät ja lumenpudotus Kasin katutöiden työmaa-alueilla

Jalkakäytävän kaventuminen katutöistä johtuen ei vähennä taloyhtiön vastuuta katolta putoavista lumista. Mikäli lumenputoamisvaara on ilmeinen, tulee taloyhtiön välittömästi estää kulku vaara-alueelle. Kapealla jalkakäytävällä tämä voi tarkoittaa koko jalkakäytävän sulkemista, kunnes lumi ja jää on saatu hallitusti pudotettua.

Myös työmaa-alueella työskentelevien turvallisuus on huomioitava tällaisessa tilanteessa. Lumenpudotus tuleekin koordinoida työmaan yhteyshenkilön kanssa, jotta vaaratilanteilta vältytään.

Kun taloyhtiö tekee lumenpudotuksen työmaa-alueen kohdalla, siitä on sovittava etukäteen Kasin katutöiden työmaan kanssa jättämällä yhteydenottopyyntö numeroon puh. 044 389 8248 (jätä ääniviesti) tai sähköpostilla .

Katso työmaa-alueiden rajaus viimeisimmästä tiedotteesta:

Caloniuksenkatu »

Kaarlenkatu »

Tammikuussa alkaneilla työalueilla Caloniuksenkadulla sekä Helsinginkadulla ja Kaarlenkadulla sijaitseville taloyhtiöille on jaettu tietoa katutöistä isännöintitoimistojen kautta.