Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun katutyö alkaa tammikuussa


Kasin katutöiden aikataulu alueittain kartalla
Karttakuvassa näkyy katutyön vaiheiden aikataulu kolmella alueella.

Kalliossa ja Töölössä alkaa 11.1.2021 suuri katutyö, joka ulottuu kolmelle eri kadulle raitiolinja 8:n reitillä. Caloniuksen-, Runebergin- ja Helsinginkadun peruskorjaus onkin nimetty Kasin katutöiksi.

Suuri katutyö alkaa pienillä katumontuilla, sillä ensimmäiseksi tehdään vesijohtojen ja viemäreiden uusimista pienillä työmaa-alueilla.

Katutyö alkaa tammikuussa Kalliossa Helsinginkadulla ja Kaarlenkadulla sekä Etu-Töölössä Caloniuksenkadulla. Töölön Runeberginkadun urakka-alueella työ alkaa myöhemmin keväällä, ja Alppiharjussa Läntisellä Brahenkadulla kesällä 2021.

Hankkeen on määrä valmistua suunnitelman mukaan vuoden 2022 lopulla.

– Vesihuoltolinjojen uusiminen on hidasta ja riskialtista työtä, sillä maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Tämän vuoksi on järkevää edetä pienissä pätkissä, jolloin asukkaita ja liikennettä häiritään mahdollisimman vähän, toteaa Jyrki Vainionpää hankkeen pääurakoitsijan Louhintahiekka Oy:n projektipäällikkö.

Raitiovaunut ja bussit kulkevat työn alkuvaiheessa normaalisti. Keväällä 2021 työmaa-alueet laajenevat huomattavasti, ja raitioliikenteeseen on tulossa mittavia poikkeusjärjestelyjä, joista tiedotetaan ennen muutoksia.

Liikenneturvallisuus paranee ja maanalainen kunnallistekniikka uusitaan

Katuremontin yhteydessä uusitaan kadun alla olevat putket ja kaapelit sekä kadun pintarakenteet. Esimerkiksi Kaarlenkadulla vesiputket on rakennettu vuonna 1909 ja Caloniuksenkadulla vuonna 1926. Hankkeessa esimerkiksi vesihuollon linjoja rakennetaan 1600 metriä ja viemäriputkia 2000 metriä. Kaduille rakennetaan esimerkiksi noin kilometrin verran yksisuuntaista pyörätietä ja suojatiet uusitaan.

Katujen perusparannuksen jälkeen raitiolinja 8 kulku nopeutuu ja se pysyy entistä paremmin aikataulussa. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden on miellyttävämpää ja turvallisempaa kulkea uusituilla kaduilla.

Lue lisää hankkeesta Helsingin kaupungin sivulta »